Jenne Decleir - Sacrale vertelsels uit de volksmond

zaterdag 24 november
Theatervoorstelling

Aan de hand van een viertal absurde verhalen (sacrale vertellingen uit de volksmond) duikt Jenne in het verleden om ons een spiegel voor te houden over het heden. Alles draait in deze voorstelling rond macht en geloof – of is het goedgelovigheid?

De Italiaanse toneelschrijver en Nobelprijswinnaar Dario Fo bewerkte ze in zijn gekende stijl. Het gaat over een mestkever die ten velde trekt tegen een adelaar, een varken dat God te slim af probeert te zijn, Isaac die zijn vader Abraham een lesje leert en tenslotte de Zot die in dialoog gaat met Christus op het kruis. Jenne Decleir voegde er zijn eigen reflecties aan toe en zijn muziek. Ze lopen als een rode draad door de voorstelling.

Zelf zegt Jenne over de voorstelling: “Het zijn moeilijke tijden op dit moment. Ik denk dat we het er unaniem over eens zijn. Je voelt een grote vorm van moedeloosheid bij mensen. Mensen klagen veel over te weinig geld, te weinig tijd en over het feit weinig vreugde te scheppen in het leven. Dat is voor mij een reflectiepunt geweest. Ik had vroeger een lerares in het middelbaar en die zei: “Wil je in de toekomst evolueren, dan zijn er lessen te halen uit het verleden.” Deze parabels tonen precies dat aan. Ze zijn universeel en de groteske stijl waarin Dario ze heeft herschreven, maken dat ze een grote zeggingskracht hebben voor ons vandaag. Het is verteltheater waarin de lach van de herkenning nooit veraf is. Ondanks dat ik alleen op het podium sta, is het een gebeuren dat ik deel met mijn publiek omdat het rechtstreeks inspeelt op hun verbeelding.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer?
zaterdag 24 november 2018 van 20:00 tot 22:00
Prijs
€ 13.0
Organisatie
GC De Wouwer
Contact
info@dewouwer.be
http://www.dewouwer.be
Google maps