Gezonde voeding: Mythe, wetenschap en waarheid

donderdag 04 april
Lezing of congres

Er doen heel wat theorieën de ronde over wat gezond is en wat niet. Met deze basisregels kan je thuis aan de slag.

Je buurman voelt zich lichter en vitaler sinds hij geen brood en pasta meer eet, je vriendin floreert al vijftien jaar als vegetariër en je collega is laaiend over het nieuwste combinatiedieet. Vegetarisch, paleo, raw food, low fat, glutenvrij, …: keuze genoeg, maar hoe kies je nu de juiste voedingswijze uit al die verschillende modes, modellen en visies?

Deze lezing geeft je de basisregels voor gezonde voeding. Vijf eenvoudige regels die iedereen in eender welke situatie kan toepassen en die het heel gemakkelijk maken om te herkennen wat gezond is en wat niet. Verder hangt het van persoon tot persoon af wat je best eet. Er bestaat immers geen enkele voedingswijze die voor iedereen goed is. De enige manier om te weten te komen wat voor jou goed is, is (opnieuw leren) luisteren naar je eigen lichaam en blijven experimenteren tot je jouw ideale voedingspatroon gevonden hebt.

Deze lezing helpt je daarbij op weg op een heel praktische manier. Je oefent de basisregels en krijgt een heleboel concrete tips en mogelijkheden waar je thuis verder mee aan de slag kan. Na deze sessie zie je de bomen weer door het bos en weet je precies wat jouw volgende stap naar gezonder eten kan zijn. Een stap waar je gegarandeerd blij van wordt!

In samenwerking met de werkgroep Welzijn en Gezondheid Ravels en Vormingplus Kempen vzw

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer?
donderdag 4 april 2019 van 19:30 tot 21:30
Organisatie
Bibliotheek Ravels
Contact
info@bibravels.be
Google maps