BURN . De pastorij en het oude centrum van Weelde

zondag 09 september
Begeleide uitstap of rondleiding

Deze vroegere pastoorswoning uit 1903 van architect J. Taeymans herbergt een theehuisje en woongelegenheden voor de bewoners van Talander vzw. Maak vandaag kennis met deze prachtige locatie en bijzondere vzw.

11.00u en 13.00u – Wandeling doorheen het oude centrum van weelde
Op de plaats waar nu de Pastorij staat, stond vroeger het kasteel van de Heren van Weelde. De dubbele gracht rond de site verwijst nog naar dit bijzondere verleden. Wie deze heren waren, waarom Weelde een ‘Vrijheid’ was en wat de relatie is tussen de Sint-Michielskerk in Weelde en de Sint-Goedelekathedraal in Brussel wordt op een boeiende vertelling doorheen het oude centrum toegelicht door gids Mies Paulussen.
GEGIDSTE WANDELING / 1km / +/- 1u / collectief MOOS i.s.m. gids Mies Paulussen

DOORLOPEND – Krolkoekproeverij
Speciaal voor deze gelegenheid bakte de bakker ‘Krolkoeken’ met graan dat op de molen ‘Arbeid Adelt’ gemalen is. De Krolkoeken zijn heerlijke meergranen broodjes geïnspireerd op de grafgiften van vroeger.
De Krolkoeken worden in het Theehuisje van Talander, in de Pastorij, geserveerd met kaas van de plaatselijke boer of zelfgemaakte confituren van Talander vzw. Ben je benieuwd naar het hele verhaal van de Krolkoeken: kom, proef en ontdek!
PROEVERIJ / collectief MOOS i.s.m. Bakkerij Dilen en vzw Talander

DOORLOPEND – Theehuisje
In het Theehuisje van Talander, dat gevestigd is in de oude Pastorij, kan je genieten van zelfgemaakte theemelanges, soep, … De bewoners staan klaar om je hartelijk te ontvangen in deze bijzondere omgeving.
THEEHUISJE / VZW Talander

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer?
zondag 9 september 2018 van 11:00 tot 16:00
Contact
http://www.collectiefmoos.be
Google maps