Rosas - A love supreme

vanaf 18 juni 2018 om 20.15 uur

Dans

Het vermaarde dansgezelschap Rosas dat geleid wordt door Anne Teresa De Keersmaeker komt naar Ravels. Theaters Tilburg, NWE Vorst uit Tilburg, CC De Warande en De Wouwer organiseren deze voorstelling aan de prachtige site van het voormalige rangeerstation van Weelde.

A Love Supreme is een kwartet op John Coltranes gelijknamig muziekstuk. De dansvoorstelling werd in 2005 gemaakt door Anne Teresa De Keersmaeker en Salva Sanchis.

In A Love Supreme gebruikt Coltrane op blues geïnspireerde muzikale structuren waaruit hij frases met veel ruimte voor expressieve vrijheid naar boven laat komen. De muziek blinkt uit door de spanning tussen complexiteit en eenvoud. Dit vertaalt zich letterlijk in de dans: voor deze voorstelling gaan de choreografen de uitdaging aan om improvisatie en compositie met elkaar te verweven en in elkaar te laten opgaan. De Keersmaeker: “In de niet-westerse muziek zijn compositie en improvisatie geen twee van elkaar gescheiden concepten. Improvisatie is immers compositie in de onmiddellijkheid van het moment.”

Samen met een nieuwe cast jonge performers herwerken De Keersmaeker en Sanchis A Love Supreme tot een avondvullend programma. Het resultaat is een uitgesproken vitale voorstelling waarin de dansers zich overgeven aan Coltranes spirituele ode aan de goddelijke liefde.

Met: Anne Teresa De Keersmaeker (choreografie), Salva Sanchis (choreografie en reptitieleiding), José Paulo dos Santos, Bilal El Had, Jason Respilieux, Thomas Vantuycom (dans), John Coltrane (muziek), Jan Versweyveld (lichtontwerp), Anne-Catherine Kunz (kostuums), Chynthia Loemij, Bryana Fritz (repetitieleiding), Anne Van Aerschot (artistieke coördinatie en planning), Joris Erven. 

Tickets: normaal: € 22,00 |  +65/groepen: € 20,00 | abonnee: € 19,00 | student/-20: € 10,00

Praktisch:

  • vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 juni 2018 om 20.15 uur 
  • Locatie: site van het voormalige grensstation (Weelde-Station)
  • Organisator: De Warande i.s.m Theaters Tilburg, NWE Vorst
  • Meer info: www.rosas.be

 

 

Bekendmaking Grensweg 28 28, 5111 EC Baarle-Nassau, Nederland