Te gek!? - Open Geest XL

vrijdag 15 december om 20.15 uur
De Djoelen

Muziektheater 

Burenkuur stempelRick de Leeuw en Annelies Brosens (Laïs) maakten eerder al voorstellingen met de naam Open Geest. Met deze drempelverlagende voorstelling toerden ze voor Te Gek!? langs de Vlaamse psychiatrische centra.

Op vraag van Te Gek!? wordt deze geest verruimd en krijgen Rick en Annelies het gezelschap van onder meer Guy Swinnen, Christophe Vekeman en Jan Hautekiet. Muziektheater met een missie, ja, maar vooral ook van de beste kwaliteit. Muziektheater in het kader van Te Gek!?, een begrip in Vlaanderen.

Weet je waarom ik mij niet langer schaamde? Omdat ik erachter kwam dat iederéén gek is. Iedereen is gek. Gek worden als mens is een onmogelijkheid: iedereen is het al. Een dier dat in het nauw gedreven wordt, dát kan gek worden, gek van angst of zo. Maar mensen niet. Ik was gek, besefte ik, en juist dat maakte dat ik verbonden was met andere mensen. Ik was net als zij, en zij, zij waren net als ik. Tot zover Ralph, de hoofdpersoon van Gezellig is anders, de novelle die Christophe Vekeman schreef in opdracht van de inmiddels allang vermaarde organisatie Te Gek!?.

Of Ralph gelijk heeft is voer voor discussie, maar hoe dan ook staat met zekerheid vast dat, hoewel er maar weinig over gepraat wordt, één op de vier Belgen in de loop van zijn leven met ernstige psychische problemen krijgt te maken: niemand blijft er gegarandeerd van gevrijwaard, en overkomt het niet onszelf, dan wel onze kinderen, onze ouders, onze vrienden, de buren en ga zo maar door.

Met: Annelies Brosens, Rick de Leeuw, Guy Swinnen, Christophe Vekeman, Jan Hautekiet, Maarten Flamand, Bart Van Lierde en Ron Reuman

Tickets: normaal: € 23,00 |  +65/groepen: € 21,00 | abonnee: € 21,00 | student/-20: € 15,00

Praktisch:

  • Locatie: De Djoelen
  • Organisator: De Djoelen
  • Meer info: www.dedjoelen.be
  • Bestel losse tickets aan de normale prijs, voeg de voorstellingen toe aan je abonnement en krijg een ruime korting, maar best koop je bij ons tickets voor de drie voorstellingen tegelijk tegen een fenomenale korting: € 45,00 (normaal) - € 35,00 (abonnees) - € 25,00 (-20/studenten).

 

 

Bekendmaking Steenweg op Mol 3, 2360 Oud-Turnhout