Let's Get Rhythm - Lawen Stark & The Slide Boppers, Mischief!, The Excellos

zaterdag 2 december vanaf 19.30 uur

Rockabilly

We hopen je te verwelkomen op de derde editie van ons rootsfestival. Er zullen opnieuw drie bands optreden die hun sporen al verdiend hebben. The Excellos uit het Verenigd Koninkrijk zijn headliner, daarvoor spelen het Nederlandse Mischief! en de Belgische band Lawen Stark & The Slide Boppers. Dj Daz zal tussen de optredens, maar ook vooraf en achteraf platen draaien.

Lawen Stark & His slide Boppers (B) is intussen een gevestigde waarde in de rockabilly, getuige optredens op onder andere Sjock. Diegenen die hun rockabilly graag puur en onversneden voor de raap krijgen, met hier en daar een streepje country, worden met deze Belgische formatie op hun wenken bediend. Zowat heel Europa is getuige geweest van hun energieke live-shows waarbij 50’s rockabilly de hoofdmoot vormt.

Mischief! (NL) is een van de meest verfrissende van de huidige rootsscene. Hun energieke optredens zijn fantastisch, het is ongelooflijk dat ze zo’n vol geluid en zo’n gevarieerde set kunnen brengen met drie muzikanten. Mischief! speelt volgens de geest van de rock-’n-roll, ze zijn niet verslaafd aan vintage, maar proberen wel een geluid te maken met de energie van de fifties. Je zal niet kunnen stilstaan wanneer Mischief! speelt. Het zou een gemis zijn deze band niet gezien te hebben.

The Excellos (UK) zijn The Beatles van de Swamp Rock en is vernoemd naar het platenlabel dat in de jaren 1950 furore maakte met blues grootheden als Slim Harpo, Lazy Lester, Silas Hogan … Tijdens die periode bleek dat blues, roots en rockabilly echt wel te combineren was. Het genre Bluesrock vond hier dan ook zijn oorsprong. The Excellos slagen er perfect in het juiste gevoel en geluid te benaderen. In hun muziek zijn duidelijk invloeden te horen van Howlin Wolf, Bo Diddley, John Lee Hooker, The Rolling Stones ... The Excellos zijn een ervaring op zich en vormt een ware traktatie voor het muzikale hart van iedere rock 'n roll-liefhebber.

Tickets: kassa: € 14,00 |  vvk: € 12,00 | abonnee: € 10,00  

Praktisch:

  • Deze voorstelling komt in aanmerking voor jouw abonnement
  • Locatie: De Wouwer
  • Organisator: De Wouwer

Lawen Stark & The Slide Boppers  Misschief!The Excellos

 

 

Bekendmaking Kloosterstraat 4, 2380 Ravels