Johan Verminnen - Tussen een glimlach en een traan

vrijdag 29 september 2017 om 20.00 uur

Fotogallerij

Muziek

Toen een buitenlandse journalist aan Toots Thielemans vroeg hoe hij zijn succes verklaarde, antwoordde de legende: “Because everything I do is between a smile and a tear”.

Deze ontroerend eenvoudige uitspraak is voor Johan Verminnen de aanleiding om een gelijknamig album te maken. De meeste van de vijftien liedjes zijn van Johan zelf, maar hij kreeg ook hulp van Jan Savenberg, Myrddin De Cauter … Hij komt het album bij ons voorstellen.

De nieuwe songs getuigen van een turbulent, maar rijk leven. In mei vorig jaar werd Johan 65 jaar. Hij doet al meer dan vijfenveertig jaar de planken trillen en hij ontroert sindsdien zijn trouw publiek. Hij maakt met deze jubileumtour de balans van zijn artistiek parcours. Bovendien dankt hij de mensen die in hem bleven geloven.

Johan Verminnen kent de binnenwegen van dit land uit het hoofd. Hij bezingt de mensen, hij bezingt hun leven. Tussen een glimlach en een traan is hij zijn weg altijd gegaan. Straks vieren we dat samen op een warme avond in Ravels. De lichten doven, de gitaren zijn gestemd!

Johan Verminnen gaat met deze tournee terug naar zijn muzikale kern. Meer uitgepuurde liedjes, nog meer ruimte voor de zang en de muziek. Dit boegbeeld van het Nederlandstalig chanson komt langs met zijn vaste muzikanten.

Tijdens het concert worden volslagen nieuwe liedjes gespeeld, maar ook de oerklassiekers, al dan niet in een opgefrist jasje. Hij rijgt de liedjes naar goede gewoonte aan elkaar met zijn typische humoristische en pakkende bindteksten.

Tickets: normaal: € 22,00 |  +65/groepen: € 18,00 | abonnee: € 17,00 | student/-20: € 10,00

Praktisch:

  • Deze voorstelling komt in aanmerking voor jouw abonnement
  • Locatie: De Wouwer 
  • Organisator: De Wouwer
  • Meer info: www.johanverminnen.be
  • Foto: Marc Debroey, tekening: Hugo K+ ®

Marc Debroey    Marc Debroey  Hugo K+(r)

Bekendmaking Kloosterstraat 4, 2380 Ravels